2 zadanka...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jacaq
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 26 lut 2013, 21:24
Podziękowania: 1 raz

2 zadanka...

Post autor: jacaq »

Dla jakich C+: \(n^n=n!\) ?
2. Co większe: \(33^{34}\; czy\; 11^{51}\)?
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4077
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

zadanie 1
n=1
zadanie 2
\(33^34=3^{34}\cdot 11^{34}\\
11^{51}=11^{34}\cdot 11^{17}\\
11^{17}>9^{17}=3^{34} \Rightarrow 11^{51}>33^{34}\)
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
ODPOWIEDZ