Układ równań - zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Do96rotka
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 95
Rejestracja: 10 sty 2012, 17:01
Podziękowania: 91 razy
Płeć:

Układ równań - zadanie

Post autor: Do96rotka »

Do podanego równania dopisz drugie równanie tak ,aby otrzymany układ był :

a) oznaczony x-y=2
b) nieoznaczony x+3y=6
c) sprzeczny 2x-y=7
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

a. x+y=3

b. 2x+6y=12

c. 2x-y=6
ODPOWIEDZ