Metoda mieszana

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Do96rotka
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 95
Rejestracja: 10 sty 2012, 17:01
Podziękowania: 91 razy
Płeć:

Metoda mieszana

Post autor: Do96rotka »

Rozwiąż układ równań metodą mieszaną.
a)\(\begin{cases}2x-y=-6\\ x-y=-3 \end{cases}\)

b)\(\begin{cases}2x-5y=9\\ 3x+y=6 \end{cases}\)

Odpowiedzi:
a) (-3,0)
b) (2,-1)
Ostatnio zmieniony 17 mar 2012, 18:45 przez Do96rotka, łącznie zmieniany 1 raz.
heja
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1231
Rejestracja: 07 lut 2009, 11:28
Podziękowania: 32 razy
Otrzymane podziękowania: 385 razy

Re: Metoda mieszana

Post autor: heja »

a)\(\begin{cases} 2x-y=-6\\x-y=-3\end{cases}/-\)

\(\begin{cases}x=-3\\ -3-y=-3 \end{cases}\)

\(\begin{cases} x=-3\\ y=0\end{cases}\)
heja
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1231
Rejestracja: 07 lut 2009, 11:28
Podziękowania: 32 razy
Otrzymane podziękowania: 385 razy

Re: Metoda mieszana

Post autor: heja »

b)albo żle przepisany przykład,albo zła odp.
Do96rotka
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 95
Rejestracja: 10 sty 2012, 17:01
Podziękowania: 91 razy
Płeć:

Re: Metoda mieszana

Post autor: Do96rotka »

heja pisze:b)albo żle przepisany przykład,albo zła odp.
no tak źle przepisałam :) już poprawiłam
ODPOWIEDZ