Rozwiąż równania i wykonaj sprawdzenia

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
juti
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 192
Rejestracja: 01 wrz 2010, 17:17
Podziękowania: 54 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiąż równania i wykonaj sprawdzenia

Post autor: juti »

8. \(-5(x+4)= \frac{1}{4}(4x+4)\)
10. \(-4(x+5)= \frac{1}{2}(2x-7)\)
Proszę o pomoc potrzebne na jutro !!!!
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

\(8)\\
-5x-20=x+1\\
-6x=21\\
x=-\frac{21}{6}\\
x=-3,5\\
10)\\
-4x-20=x-3,5\\
-5x=16,5\\
x=-3,3\)

SPR.
\(L=-6,8\\
P=-6,8\\
L=P\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ