rozwiąz układ rownań

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kiinja
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 26 wrz 2011, 16:20
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

rozwiąz układ rownań

Post autor: kiinja »

1.
\(\{K+d=46\\ 470k+825d=34400\)


2.
\(\{x+15y=54\\ 1,2z+0,8y=44,80\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

A czego nie rozumiesz?
I sprawdź drugi układ- w drugim równaniu napisałaś "z" - czy nie powinno być "x" ?
ODPOWIEDZ