litery

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
snowinska91
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 127
Rejestracja: 03 sty 2017, 12:36
Podziękowania: 122 razy

litery

Post autor: snowinska91 »

W działaniu każda litera zastępuje pewną cyfrę( różne litery dla różnych liczb, równe litery dla równych liczby). Ile jest równa różnica RN−KG?
KAN
+GA
−−−−−−
ROO
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

N=G+1
R=K+1
RN-KG=11
ODPOWIEDZ