Wykonaj działanie i zredukuj wyrazy podobne

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
tobi505
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 13 maja 2015, 14:17
Podziękowania: 3 razy

Wykonaj działanie i zredukuj wyrazy podobne

Post autor: tobi505 »

\(\left(5x-2 \right) \cdot \left(3x-1 \right)-3 \left(x-1 \right) \left(2x+3 \right)+\)
tobi505
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 13 maja 2015, 14:17
Podziękowania: 3 razy

Post autor: tobi505 »

Na końcu zamiast plus to znak równania. Mój błąd
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\(=15x^2-5x-6x+2-6x^2-9x+6x+9=9x^2-14x+11\)
ODPOWIEDZ