Wykaż, że... (zad. 1)

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
poetaopole
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 365
Rejestracja: 15 kwie 2009, 07:26
Podziękowania: 199 razy
Płeć:

Post autor: poetaopole »

\(\)
\(3 ^{ \frac{1}{2}}+ 3 ^{ \frac{1}{2} }+3 ^{ \frac{1}{2} } = 3^{ \frac{1}{2} } \cdot 3 ^{ \frac{1}{2} } \cdot 3 ^{ \frac{1}{2} }\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(\)
\(L=3 ^{ \frac{1}{2}}+ 3 ^{ \frac{1}{2} }+3 ^{ \frac{1}{2} } =3 \sqrt{3} =\sqrt{3} \cdot \sqrt{3} \cdot \sqrt{3} = 3^{ \frac{1}{2} } \cdot 3 ^{ \frac{1}{2} } \cdot 3 ^{ \frac{1}{2} }=P\)
ODPOWIEDZ