Podaj jednostki ,które należy wpisać w miejsca kropek

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
pokemon112
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 16 gru 2014, 17:07
Płeć:

Podaj jednostki ,które należy wpisać w miejsca kropek

Post autor: pokemon112 »

a 5cm^2=0,05....
b 8 x 10^5 ... =80cm^2
c 5 mm^2 = 5 x 10^-4.....
d 2 x 10^-2 m^2 =2 ...
e 0,7 dm^2 = 7 x 10 ^3...
f 0,006...=6 x 10^10 mm^2
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

a)dm^2
b)
\(8\cdot 10^3mm^2=80cm^2\)
c)
\(5mm^2=0,0005dm^2\)
d)
\(2\cdot 10^{-2}m^2= \frac{2}{100}m^2=2dm^2\)
e)
\(0,7dm^2=7\cdot 10^3mm^2\\7000mm^2=70cm^2=0,7dm^2\)
f)
\(0,06km^2=6\cdot 10^{10}mm^2\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ