Skala

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anielka6656
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 27 maja 2011, 13:40
Podziękowania: 22 razy
Płeć:

Skala

Post autor: anielka6656 »

4 centymetry na planie odpowiada 1 metrowi w rzeczywistości. W jakiej skali zrobiony jest plan?
dadam
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1104
Rejestracja: 18 sty 2012, 13:40
Otrzymane podziękowania: 575 razy
Płeć:

Post autor: dadam »

4cm - 100cm /:4

1cm- 25cm

skala 1:25
Otrzymałeś odpowiedź lub podpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

1metr=100centymetrów
Skala:
\(\frac{4}{100}=\frac{1}{25}=1:25\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ