Równania

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Równania

Post autor: Emilia09890 »

Ułóż odpowiednie równania:
a) trójkąt o wymiarach 12 , a+8 , 3a-3 obwód = 49
b)sześciokąt o wymiarach ( boki ) 5 ,4 , 3b , 4b obwód = 49
c)czworokąt o wymiarach c,8 ,c wysokość 10 obwód = 120
d) romb o wymiarach d,d,6,6 pole = 96
Proszę o szybką pomoc w rozwiązaniu zadań
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4077
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

a)
\(12+a+8+3a-3=49\)
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4077
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 5 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

Reszta jak dla mnie nie zrozumiałe.
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: Emilia09890 »

Chodzi o to samo co wy pierwszym przykładzie
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Równania

Post autor: radagast »

Emilia09890 pisze:Ułóż odpowiednie równania:

b)sześciokąt o wymiarach ( boki ) 5 ,4 , 3b , 4b obwód = 49
c)czworokąt o wymiarach c,8 ,c wysokość 10 obwód = 120
d) romb o wymiarach d,d,6,6 pole = 96
Proszę o szybką pomoc w rozwiązaniu zadań
To ja Ci wytłumaczę co jest nie zrozumiałe:

b) sześciokąt to ma sześć boków, Ty podajesz cztery i nic nie mówisz o pozostałych dwóch.
c) wysokość czworokąta ? dowolnego ? nie ma takiego pojęcia.
d) co masz na myśli pisząc "wymiary rombu" ?
ODPOWIEDZ