Rozmieszczenie obiektów

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
adamploszaj3
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 39
Rejestracja: 21 lut 2014, 16:17
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Rozmieszczenie obiektów

Post autor: adamploszaj3 »

Rozplanuj stanowiska pracy w otwartej hali optymalizując koszty przemieszczenia
- powierzchnia na bazie kwadratu 3x3
- Ograniczenia: stanowisko I górny lewy róg, stanowisko 8 dolny prawy róg
- Koszty - I jeżeli w bezpośredniej odległości, 2 jeżeli odległość nie jest bezpośrednia

Tablica
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 50 120 0 0 100 0 10 20
2 30 20 10 0 20 0 10
3 20 0 20 0 0 0
4 0 500 0 70 0
5 100 40 0 30
6 30 10 40
7 30 40
8 80


Tablica cos sie rozlatuje wiec napisze wspolrzednie (pion,poziom)

(1,2) = 50
(1,3)=120
(1,4)=0
(1,5)=0
(1,6)=100
(1,7)=0
(1,8)=10
(1,9)=20
(2,3)=30
(2,4)=20
(2,5)=10
(2,6)=0
(2,7)=20
(2,8)=0
(2,9)=10
(3,4)=20
(3,5)=0
(3,6)=20
(3,7)=0
(3,8)=0
(3,9)=0
(4,5)=0
(4,6)=500
(4,7)=0
4,8)=70
(4,9)=0
(5,6)=100
(5,7)=40
(5,8)=0
(5,9)=30
(6,7)=30
(6,8)=10
(6,9)=40
(7,8)=30
(7,9)=40
(8,9)=80
ODPOWIEDZ