nie umiem tego napisać w latexie, więc napiszę słownie
ułamek: u góry pierwiastek z 12 , na dole pierwiastek z 27 =?
ułamki i pierwiastki
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 932
- Rejestracja: 20 wrz 2013, 12:54
- Podziękowania: 200 razy
- Otrzymane podziękowania: 273 razy
- Płeć:
Re: ułamki i pierwiastki
\(\frac{ \sqrt{12} }{ \sqrt{27} }
= \frac{ \sqrt{4} \cdot \sqrt{3} }{ \sqrt{9} \cdot \sqrt{3} }= \frac{ \sqrt{4} }{ \sqrt{9} }= \frac{2}{3}\)
= \frac{ \sqrt{4} \cdot \sqrt{3} }{ \sqrt{9} \cdot \sqrt{3} }= \frac{ \sqrt{4} }{ \sqrt{9} }= \frac{2}{3}\)
Re: ułamki i pierwiastki
aha, dobra, myślałam że nie widać jak napisałam, dzięki za odpowiedźRozbrajaczZadaniowy pisze:\(\frac{ \sqrt{12} }{ \sqrt{27} }
= \frac{ \sqrt{4} \cdot \sqrt{3} }{ \sqrt{9} \cdot \sqrt{3} }= \frac{ \sqrt{4} }{ \sqrt{9} }= \frac{2}{3}\)
-
- Fachowiec
- Posty: 932
- Rejestracja: 20 wrz 2013, 12:54
- Podziękowania: 200 razy
- Otrzymane podziękowania: 273 razy
- Płeć: