Długość prostokąta jest równa 6, a jego szerokość X może przyjmować wartości od 1 do 5. Napisz wzór i sporządź wykres funkcji, która szerokości X przypisuje:
a) Obwód prostokąta
b) Pole prostokąta.
Napisz wzór i sporządź wykres funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- kacper218
- Expert
- Posty: 4077
- Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
- Lokalizacja: Radzymin
- Podziękowania: 5 razy
- Otrzymane podziękowania: 1382 razy
- Płeć:
Obwód prostokąta to:
\(L=2a+2x=2x+12, \quad x\in \langle 1,5\rangle\)
Wykresem jest fragment funkcji liniowej. Początek (1,14) a koniec (5,22)
Pole prostokąta to:
\(P=a\cdot x=6x, \quad x\in \langle 1,5\rangle\)
Wykres to też fragment funkcji liniowej Początek (1,6) a koniec (5,30)
\(L=2a+2x=2x+12, \quad x\in \langle 1,5\rangle\)
Wykresem jest fragment funkcji liniowej. Początek (1,14) a koniec (5,22)
Pole prostokąta to:
\(P=a\cdot x=6x, \quad x\in \langle 1,5\rangle\)
Wykres to też fragment funkcji liniowej Początek (1,6) a koniec (5,30)
Pomogłem? Daj plusika
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)
Korepetycje Radzymin i okolice.
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)
Korepetycje Radzymin i okolice.