bryły
Postprzez magda112xd » 23 Sty 2013, 21:14
1. Jacek chce pomalować ściany i sufit w swoim pokoju, długość wynosi 4.8 m szerokość 2.9m a wysokość 2.8m okno ma wymiary 1.20 m x 1.45m a drzwi 0.85m x 2m. Jaką powierzchnię ma do pomalowania Jacek? :*:*:*:
2 1. Z koła o średnicy 30 cm Ola wycięła siatki powierzchni bocznych dwóch identycznych czworościanów foremnych o krawędzi równej 15 cm, a następnie skleiła z nich lampion, składający się z dwóch złączonych podstawami czworościanów.
a) narysuj te siatki w skali 1 : 5
b) oblicz powierzchnię otrzymanego lampionu z dokładnością do 1 cm
bryły
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 28
- Rejestracja: 23 sty 2013, 18:48
- Podziękowania: 5 razy
- Płeć:
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4449 razy
- Płeć:
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 28
- Rejestracja: 23 sty 2013, 18:48
- Podziękowania: 5 razy
- Płeć:
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4449 razy
- Płeć:
no to może czas zacząć próbować zakapować? na sprawdzianie nikt za Ciebie tego nie zrobi. Proponuje, żebyś zaczęła od narysowania prostopadłościanu i zaznacz na nim dane. Jaki jest wzór na pole powierzchni bocznej? Musisz zsumować pola prostokątów (ścian bocznych), z których zbudowany jest prostopadłościan. Wierzę, ze pole prostokąta policzyć umiesz.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
\(\exp (i \pi) +1=0\)
\(\exp (i \pi) +1=0\)
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4449 razy
- Płeć:
no to może czas zacząć próbować zakapować? na sprawdzianie nikt za Ciebie tego nie zrobi. Proponuje, żebyś zaczęła od narysowania prostopadłościanu i zaznacz na nim dane. Jaki jest wzór na pole powierzchni bocznej? Musisz zsumować pola prostokątów (ścian bocznych), z których zbudowany jest prostopadłościan. Wierzę, ze pole prostokąta policzyć umiesz.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
\(\exp (i \pi) +1=0\)
\(\exp (i \pi) +1=0\)