Pierwiastki

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kemordw
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 09 sty 2013, 23:23

Pierwiastki

Post autor: kemordw »

\(( \sqrt[3]{2} + \sqrt[3]{4} )\cdot \sqrt[3]{2}\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\((\sqrt[3]{2}+\sqrt[3]{4})\cdot\sqrt[3]{2}=\sqrt[3]{4}+\sqrt[3]{8}=\sqrt[3]{4}+2\)
kemordw
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 09 sty 2013, 23:23

Re: Pierwiastki

Post autor: kemordw »

A mozna dodać 2 zeby bylo \(2\sqrt[3]{4}\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Nie można tak dodać, to się nie da tak zredukować
ODPOWIEDZ