różne

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
malgos382
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 49
Rejestracja: 23 wrz 2010, 14:20
Podziękowania: 91 razy

różne

Post autor: malgos382 »

1..W Warszawie ( 52 stopni N, 21 stopni E ) jest godzina 12:00 czasu środkowoeuropejskiego. Oblicz, która godzina czasu strefowego jest wówczas w Sydney ( 34 stopni S, 151 stopni E).


2.W Warszawie ( 52 stopni N, 21 stopni E ) jest godzina 12:00 czasu środkowoeuropejskiego. Oblicz, która godzina czasu strefowego jest wówczas w Buenos Aires ( 34 stopni S, 59 stopni W ).
matirafal
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1239
Rejestracja: 04 kwie 2011, 11:56
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 14 razy
Otrzymane podziękowania: 608 razy
Płeć:

Re: różne

Post autor: matirafal »

1) \(151-21=130\)
\(130 \cdot 4\)minuty=\(520\)minut=\(8h+40m\)
\(12:00+8h+40min=20:40\)

2) \(59+21=80\)
\(80 \cdot 4\)minuty=\(320\)minut=\(5h+20m\)
\(12:00-(5h+20m)=6:40\)
Otrzymałeś odpowiedź lub podpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
ODPOWIEDZ