samochod jechal przez 2 godziny z predkoscia v a przez kolejne 3 godziny poruszal sie z predkoscia o 10 \frac{}{} km h wieksza. Wskaz wyrazenie opisujace srednia predkosc samochodu na calej trasie.
A. \frac{}{} 2v+3 (v+10) 5
B. \frac{}{} v+v+10 2
C \frac{}{} 2v+3 (v+10) 2
D. \frac{}{} v+v+10 5
prosze o pomoc
predkosc
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 4026
- Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
- Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1914 razy
- Płeć:
Re: predkosc
\(V=\frac{S}{t}
s=Vt
V= \frac{s}{t} = \frac{S_1+S_1}{t_1+t_2}= \frac{V_1t_1+V_2t_2}{t_1+t_2} = \frac{V2+(V+10)3}{2+3}= \frac{5V+30}{5} =V+6\)
Nie wiem, ktora odpowiedz, bo nie jest napisane w latex i ciezko rozszyfrowac
s=Vt
V= \frac{s}{t} = \frac{S_1+S_1}{t_1+t_2}= \frac{V_1t_1+V_2t_2}{t_1+t_2} = \frac{V2+(V+10)3}{2+3}= \frac{5V+30}{5} =V+6\)
Nie wiem, ktora odpowiedz, bo nie jest napisane w latex i ciezko rozszyfrowac
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya