Witam,
Prosiłbym mnie o upewnienie czy dobrze zamieniam te jednostki:
\(0,06kJ = 60J = 6 * 10^1 J
24mJ = 0,024 J = 24 * 10^-3 J
0,064MJ = 64000J = 64 * 10^3J
455 mJ = 0.000455 kJ = 455 * 10^6 J\)
czy można zapisać też tak:
\(0,06kJ = 0,06 * 10^3 J
0,064MJ = 0,064 * 10^6J\)
Zamiana jednostek
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- rayman
- Stały bywalec
- Posty: 797
- Rejestracja: 13 gru 2011, 10:29
- Podziękowania: 51 razy
- Otrzymane podziękowania: 310 razy
Re: Zamiana jednostek
wyglada na poprawnie
\(\mathbb{Z_{nm}}\cong\mathbb{Z}_{m}\times \mathbb{Z}_{n} \Leftrightarrow (m,n)=1\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)