Działania na ułamkach

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MDaniel8
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 10 sty 2012, 20:26

Działania na ułamkach

Post autor: MDaniel8 »

1\(\frac{2}{5}\) - 3\(\frac{7}{8}\) - 0,125
mallio
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1014
Rejestracja: 08 wrz 2011, 20:24
Podziękowania: 644 razy
Otrzymane podziękowania: 57 razy
Płeć:

Post autor: mallio »

\(1 \frac{2}{5} - 3 \frac{7}{8} - 0,125 = \frac{7}{5} - \frac{31}{8}- 0,125 = 1,4 - 3,875 - 0,125 = -2,6\)

Tytuł masz zły popraw ;)
Skip beat drama :D Polecam.
Ren Tsuruga kocham Cię
Gorąca czekolado kocham Cię
Kino 3D kocham Cię
ODPOWIEDZ