rozwiąż równanie i nierówność liniową

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martaa
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 83
Rejestracja: 15 mar 2009, 15:27

rozwiąż równanie i nierówność liniową

Post autor: martaa »

2(x+3)-(x+2)=5

Ps jak mam wstawiać znaki z LaTexu? Mam z tym mały problem a potrzebowałabym kilka znaków
Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Re: rozwiąż równanie i nierówność liniową

Post autor: Lbubsazob »

\(2(x+3)-(x+2)=5 \\
2x+6-x-2=5 \\
x+4=5 \\
x=1\)


Żeby wstawić wyrażenie matematyczne w LaTeX-u, wystarczy wpisać je w klamry

Kod: Zaznacz cały

[tex] [/tex]
Na przykład wpisując

Kod: Zaznacz cały

[tex]  \frac{1}{2}  \sqrt{x}^3+8 \sqrt[6]{9} \ge 3   [/tex]
uzyskasz \(\frac{1}{2} \sqrt{x}^3+8 \sqrt[6]{9} \ge 3\)
ODPOWIEDZ