Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
Ko_rnelka
- Witam na forum
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 maja 2011, 18:52
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Post
autor: Ko_rnelka »
Włącz czynnik pod znak pierwiastka:
a) 0,2 \(\sqrt[3]{50}\)
b)0,3 \(\sqrt{40}\)
c) 4\(\sqrt[3]{ \frac{3}{32}\)}
-
heja
- Fachowiec
- Posty: 1231
- Rejestracja: 07 lut 2009, 11:28
- Podziękowania: 32 razy
- Otrzymane podziękowania: 385 razy
Post
autor: heja »
a)\(= \sqrt[3]{(0,2)^{3} \cdot 50}= \sqrt[3]{ \frac{8}{1000} \cdot 50 }= \sqrt[3]{ \frac{2}{5} }= \sqrt[3]{0,4}\)
reszta podobnie