kwadraty

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
krystyna7218
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 113
Rejestracja: 21 lis 2010, 00:00
Lokalizacja: Kopiec / łódż
Podziękowania: 120 razy
Płeć:

kwadraty

Post autor: krystyna7218 »

Znajdź jak najwięcej kwadratów, których wierzchołkami są cztery spośród narysowanych punktów.

\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)
\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)
\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)
\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)\(\cdot\)
Awatar użytkownika
bunio244
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 453
Rejestracja: 26 gru 2010, 17:50
Podziękowania: 100 razy
Otrzymane podziękowania: 79 razy
Płeć:

Post autor: bunio244 »

ja znalazłem 6 haah ;)
Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda. A są tylko dwa uda: albo się uda, albo się nie uda. Choć są też dwa inne, o wiele ciekawsze. :)

© by bunio244
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Re: kwadraty

Post autor: anka »

Jeżeli położenie punktów jest takie:
1.png
1.png (1.69 KiB) Przejrzano 2555 razy
to będzie ich więcej niż 6
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Awatar użytkownika
bunio244
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 453
Rejestracja: 26 gru 2010, 17:50
Podziękowania: 100 razy
Otrzymane podziękowania: 79 razy
Płeć:

Post autor: bunio244 »

jeśli ;) ja oceniam na podstawie kropek ;p
Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda. A są tylko dwa uda: albo się uda, albo się nie uda. Choć są też dwa inne, o wiele ciekawsze. :)

© by bunio244
eliza_sz5
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 lis 2009, 23:58

Re: kwadraty

Post autor: eliza_sz5 »

można utworzyć 20 kwadratów
numerując kropki od góry od 1 do 16 łączymy
mamy
1 duży kwadrat
9 małych kwadracików
a potem łączymy kropki
1-3-4-9-1
5-7-15-13-5
2-4-12-10-2
6-8-16-14-6
5-3-12-14-5
2-8-15-9-2
5-2-7-10-5
3-8-11-6-3
6-11-14-9-6
7-12-15-10-7 to jest kwadrat a nie numer S :-)
ODPOWIEDZ