faktura
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 176
- Rejestracja: 14 lis 2022, 11:18
- Podziękowania: 90 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
faktura
Celem oszacowania przeciętnej wartości faktury wystawianej przez pewną firmę wylosowano 124 faktury z całego roku uzyskując średnią 842 zł i odchylenie standardowe 86 zł. Przyjmując poziom ufności 0,95 oszacować średnią wartość wszystkich faktur wystawionych przez tę firmę. Założyć, że wartość wystawiana na fakturze ma rozkład normalny.
-
- Fachowiec
- Posty: 1039
- Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
- Podziękowania: 9 razy
- Otrzymane podziękowania: 388 razy
- Płeć:
Re: faktura
Przecież zrobiłem Ci zadanie o pomiarach ciśnienia. Tu są identyczne realia. Zwyczajnie podstaw do wzoru.
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=39&t=99211
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=39&t=99211