Czas spożywania przez studentów obiadu w stołówce jest zmienną losową o rozkładnie normalnym N(30min, 10min) Obliczyć:
a). ilu studentów spożywa obiad przeciętnie krócej niż przez 15 min?
b). jaki jest czas spożywania obiadu 5% najkrócej spożywających obiad studentów?
obiad
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: obiad
analogicznie:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=39&t=98934
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=39&t=98934
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę