Warunkowa wartość oczekiwana

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dom1ns00
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 07 lut 2020, 19:19
Podziękowania: 14 razy
Płeć:

Warunkowa wartość oczekiwana

Post autor: dom1ns00 »

Dana jest przestrzeń prawdopodobieństwa \(([0,1],B([0,1]),P)\), gdzie \(P\) jest rokładem jednostajnym na \([0,1]\) oraz zm. losowa \(X(w)= \begin{cases} 0, w \in [0, \frac{1}{3}] \\ 1, w \in (\frac{1}{3},1] \end{cases} \)
Znaleźć warunkową wartość oczekiwaną zmiennej losowej \(X\) pod warunkiem zdarzenia \(A\) (tzn. \(E(X|A)\)),
gdzie \(A=( \frac{1}{4}, \frac{1}{2}) \).
maria19
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 370
Rejestracja: 31 maja 2019, 19:32
Podziękowania: 346 razy
Otrzymane podziękowania: 95 razy

Re: Warunkowa wartość oczekiwana

Post autor: maria19 »

ODPOWIEDZ