Obliczyć prawdopodobieństwo sumy kwadratów zmiennych losowych

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Term123
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 01 lis 2020, 12:46
Podziękowania: 19 razy
Płeć:

Obliczyć prawdopodobieństwo sumy kwadratów zmiennych losowych

Post autor: Term123 »

Niech \(f(x,y)= \begin{cases} 3(x^2+y^2) &\text{dla} & (x,y) \in K \\
0 &\text{poza tym} \end{cases} \)

gdzie
\(K=\{(x,y) \in R^2:0 \le x \le 1, x-1 \le y \le 1-x \}\).
Obliczyć \(P(X^2+Y^2 \le 0.5)\)
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2022, 17:11 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa kodu; &\text{}
ODPOWIEDZ