Analiza porównawcza, zadanie ze statystki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
482
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 17 maja 2021, 21:50
Płeć:

Analiza porównawcza, zadanie ze statystki

Post autor: 482 »

Stu pracowników pewnego przedsiębiorstwa (70 mężczyzn i 30 kobiet) zbadano
pod względem wieku. Otrzymano następujące informacje:
Mężczyźni: x‾ = 40 lat, D = 35 lat, As = +0,5
Kobiety: x‾ = 30 lat, D = 33 lata, As = - 0,5

Na podstawie podanych danych uzupełnić informacje oraz przeprowadzić
porównawczą analizę struktury kobiet i mężczyzn ze względu na wiek.
ODPOWIEDZ