Wykaż
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 1543
- Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
- Podziękowania: 2 razy
- Otrzymane podziękowania: 407 razy
Re: Wykaż
\( P(A' \cap B') = P(\Omega \setminus (A \cup B)) = P(\Omega) - P(A \cup B) = 1 - P(A \cup B) = 1 - P(A) -P(B) +P(A \cap B) = \)
\( =1 - P(A) - P(B) +P(A)\cdot P(B) = 1 -P(A) - P(B)[1 - P(A)] =[ 1 -P(A)][1 - P(B)] = P(A')\cdot P(B'). \)
\( =1 - P(A) - P(B) +P(A)\cdot P(B) = 1 -P(A) - P(B)[1 - P(A)] =[ 1 -P(A)][1 - P(B)] = P(A')\cdot P(B'). \)