indeksy zmian
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
indeksy zmian
Współczynnik zmienności stypendiów wynosi 60%, a odchylenie standardowe jest równe 80. Indeks zmian stypendium wynosi 0,9%. Odchylenie standardowe stypendiów po skorygowaniu ich poziomów indeksu wynosi?
-
- Fachowiec
- Posty: 1540
- Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
- Podziękowania: 2 razy
- Otrzymane podziękowania: 407 razy
Re: indeksy zmian
\( V = \frac{\sigma}{\overline{X}_{i -1}} = \frac{80}{\overline{X}_{i-1}} = 0,60, \)
\( \overline{X}_{i-1} = ....\)
\(\overline{X}_{i} -\overline{X}_{i-1} = 0,009,\)
\( \overline{X}_{i} = ...\)
\( V = \frac{\sigma_{s}}{\overline{X}_{i}} = 0,6,\)
\(\sigma_{s} = ...\)
\( \overline{X}_{i-1} = ....\)
\(\overline{X}_{i} -\overline{X}_{i-1} = 0,009,\)
\( \overline{X}_{i} = ...\)
\( V = \frac{\sigma_{s}}{\overline{X}_{i}} = 0,6,\)
\(\sigma_{s} = ...\)