Zdarzenia rzutów kostką

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ketnasar77
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 19
Rejestracja: 21 mar 2018, 20:39
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

Zdarzenia rzutów kostką

Post autor: ketnasar77 »

Sprawdź, czy dla rzutu kostką do gry zdarzenia A=wyrzucono parzystą liczbę oczek i B=liczba wyrzuconych oczek jest mniejsza niż 4 są niezależne.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Zdarzenia rzutów kostką

Post autor: panb »

Trzeba sprawdzić czy \(P(A \cap B)=P(A)P(B)\)
ODPOWIEDZ