Miałem taki test z Statystki.
Wydawało mi się że dobrze się przygotowałem, ale jest niezaliczenie i przygotowuję się do poprawy.
Ktoś byłby pokazałby jak rozwiązuje się te zadania?
Kilka Zadań ze Statysyki
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 21
- Rejestracja: 13 gru 2019, 22:33
- Podziękowania: 21 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Kilka Zadań ze Statysyki
13) \(\kre{x} = \frac{\Sigma x_i}{12} \approx 22,3\)
\(\sigma = \sqrt{\frac{\Sigma(x_i - \kre{x})^2}{12}} = \sqrt{ \frac{0,9724}{12}} \approx 0,3\)
czyli średni plon \((22,3 \pm 0,3 ) \frac{q}{ha}\) brak istotnej zmiany.
\(\sigma = \sqrt{\frac{\Sigma(x_i - \kre{x})^2}{12}} = \sqrt{ \frac{0,9724}{12}} \approx 0,3\)
czyli średni plon \((22,3 \pm 0,3 ) \frac{q}{ha}\) brak istotnej zmiany.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl