Rozkład normalny

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
_justyna1201_
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 21 lis 2019, 11:37
Podziękowania: 4 razy

Rozkład normalny

Post autor: _justyna1201_ »

Potrzebuje pomocy w rozwiązaniu pytania testowego w którym należy wskazać właściwe/ właściwą odpowiedź:
Dla zmiennej losowej X o rozkładzie normalnym N~(μ;σ):
a) zmienna losowa może przyjmować wyłącznie wartości liczb całkowitych nieujemnych
b) P(X=c)=0 dla dowolnego c \in R
c) P(>μ)=σ
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: Rozkład normalny

Post autor: grdv10 »

a Nie
b Tak, tę własność ma każda zmienna losowa ciągła.
c Nie dla \(\sigma\ne\frac{1}{2}\), tak dla \(\sigma=\frac{1}{2}\)
ODPOWIEDZ