Rzucamy raz sześcioma kostkami do gry. Oblicz P-stwo, ze na każdej kostce wypadnie inna liczba oczek.
\Omega = 6^6 ?
I wtedy A = 6*6! ?
Rachunek prawdopodobieństwa
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: Rachunek prawdopodobieństwa
\(\overline{\overline{\Omega}}=6^6\\
\overline{\overline{A}}=6\cdot 5\cdot 4\cdot 3\cdot 2\cdot 1=6!\)
\overline{\overline{A}}=6\cdot 5\cdot 4\cdot 3\cdot 2\cdot 1=6!\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę