Rozkład normalny dystrybuanta

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
affableem
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 30 lis 2019, 10:41
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Rozkład normalny dystrybuanta

Post autor: affableem »

Hej, proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania :roll:

Wzrost żołnierzy ma rozkład normalny ze średnią 177 cm i odchyleniem standardowym 7cm. W jednostce służy 1050 żołnierzy. Do kampanii reprezentacyjnej zostanie wybranych 90 najwyższch. Ile trzeba mieć wzrostu by zostać wybranym.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Rozkład normalny dystrybuanta

Post autor: korki_fizyka »

\(\frac{9}{105} = 8,57 \) % a dalej: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=39&t=88693
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ