Zmienna losowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
RazzoR
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 27 mar 2009, 13:23
Podziękowania: 117 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Zmienna losowa

Post autor: RazzoR »

Obrazek
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Zmienna losowa

Post autor: eresh »

\(P(0<X<2)=\Phi(2)-\Phi(0)\\
P(X>2)=1-P(X\leq 2)=1-\Phi(2)\\
P(X<-0,5)=\Phi(-0,5)=1-\Phi(-0,5)\\
P(|X|<1)=P(-1<X<1)=\Phi(1)-\Phi(-1)=\Phi(1)-1+\Phi(1)\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ