Wzrost kobiety jest zmienna losowa o rozkładzie N(160,10)
A) jaki jest procent kobiet o wzrościr pomiędzy 150 a 180
B) dla jakiego a: P(X>a) =0.3
C) jaki procent kobiet ma wzrost poniżej 150 cm
Rozkład
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
podobnie: viewtopic.php?f=39&t=88010
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl