Waga grejpfruta z pewnego sadu jest zmienną o rozkładzie normalnym z wartoscia srednia 450g i odchyleniem standardowym \sigma =60g
1.Jaki procent grejpfrutów z tego sadu waży mniej niż 380 g?
2. Ile wynosi dolna granica 20% naciejzszych grejpfrutów w sadzie?
uprzejma prosba o pomoc w rozewiazaniu
zadanie grejpfuty- prosba o pomoc
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
podobnie viewtopic.php?f=39&t=87669
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl