Czy z faktu, że...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mela1015
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 488
Rejestracja: 20 kwie 2013, 11:00
Podziękowania: 229 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Czy z faktu, że...

Post autor: mela1015 »

Czy z faktu, że zdarzenia A i B są niezależne wynika, że \(A \cap B= \emptyset\)?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Nie. np.\(P(A)=P(B)= \frac{1}{2}\\P(A \cap B)= \frac{1}{4}\)
ScreenHunter_398.jpg
ScreenHunter_398.jpg (10.14 KiB) Przejrzano 908 razy
ODPOWIEDZ