Statyka - Wypadkowa sił...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Malw
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 58
Rejestracja: 06 sty 2014, 14:41
Podziękowania: 30 razy
Płeć:

Statyka - Wypadkowa sił...

Post autor: Malw »

Witam serdecznie.
Chciałabym skorzystać jeszcze raz z Wszej ogromnej wiedzy i prosić o rozwiązanie jeszcze jednego zadania.
Tym razem zadanie jest trudniejsze.
Zastanawiam się też dlaczego w treści zadania w danych są użyte dwa razy te same oznaczenia \("P2" oraz " \alpha1 "\) Może to błąd nauczyciela i powinno być np. \(P3\)?

Treść zadania:
Określ wypadkową sił:
Dane:
\(P1=10N\)
\(\alpha 1=30^\circ\)
\(P2=20N\)
\(\alpha 1=60^\circ\)
\(P2=30N\)
\(\alpha 1=90^\circ\)

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
Pozdrawiam serdecznie
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

A ja się zastanawiam czemu ci się myli statyka ze statystyką :? :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Malw
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 58
Rejestracja: 06 sty 2014, 14:41
Podziękowania: 30 razy
Płeć:

Post autor: Malw »

Pomyliłam działy. Przepraszam. Ten temat do usunięcia bo napisałam już w odpowiednim dziale.
ODPOWIEDZ