hipoteza

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

hipoteza

Post autor: kate84 »

Srednia = 0,84
s=0,25
n=115
1-alfa=0,85
Znajdz przedział ufności dla średniej. Sprawdz hipotezę, że srednia jest równa 0,9.
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Bardzo proszę o pomoc
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: hipoteza

Post autor: korki_fizyka »

kate84 pisze: Znajdz przedział ufności dla średniej.
85 % :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

0,85

przepraszam tak mam zapisane
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

znowu wykładowca ? :P
na Twoim miejscu zmieniłbym grupę póki jeszcze czas, szkoda na takiego nerwów a jeszcze egzamin możesz oblać
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

No ciekawe bardzo.Zadanie kolejne mam już takie:
Srednia = 0,94
s=0,28
n=17
1-alfa=0,95
Znajdz przedział ufności dla średniej. Sprawdz hipotezę, że srednia jest równa 0,9.

Jak by to wyglądało z takimi danymi? Tak samo się nie da rozwiązac? Czemu zadanie pierwsze jest nie do rozwiązania?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

To jest to samo zadanie :) da się rozwiązać tylko trzeba się domyślać co autor miał na myśli, a skoro Ty nie dostrzegasz tej subtelnej różnicy to po diabła dawać gotowca ? Przejrzyj archiwum, są tu setki takich samych zadań już rozwiązanych i jak skumasz o co chodzi w twoim to będziesz w domu :)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Jakos nie moge znalezc podobnych zadan.
To w moim zadaniu chodzi tylko o podstawienie do jakiegos wzoru?
ODPOWIEDZ