POMOCY STATYSTYKA

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
umcxb
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 17 maja 2017, 17:38
Płeć:

POMOCY STATYSTYKA

Post autor: umcxb »

W LOSOWO WYBRANEJ GRUPIE 400 SAMOCHODÓW BADANO ZUZYCIE BENZYNY TRZYMUJAC E(X)=5 ORAZ d^2(X)=16. PRZYJMUJAC WSPOŁCZYNNIK UFNOSCI \Omega =0,999 WYZNACZ PRZEDZIAŁ UFNOSCI DLA SREDNIEGO ZUZYCIA PALIWA M I ODCHYLENIA STANDARDOWEGO \partial ORAZ OBLICZ MINIMALNA LICZBE POMIAROW ZAPEWNIAJACA WZGLEDNA PRECYJE OSZACOWANIA SREDNIEJ \partial =2%
ODPOWIEDZ