Uprosc opis zdarzen:

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Uprosc opis zdarzen:

Post autor: kate84 »

Uprosc opis zdarzen:

a). \(A \subset C, (A \cup B) \cap (B \cup C)=\)
b). \(A \cap B=A \So\)
c). \(A \subset B, (A \cup B) \cap (B \cup C)=\)
Panko
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2946
Rejestracja: 20 gru 2013, 21:41
Lokalizacja: Radom
Otrzymane podziękowania: 1556 razy
Płeć:

Post autor: Panko »

a) \((A \cup B) \cap (B \cup C)=B \cup (A \cap C)=B \cap A\)
c) \((A \cup B) \cap (B \cup C)=B \cup (A \cap C)=B\)
b) \(A \subset B\)
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: Uprosc opis zdarzen:

Post autor: kate84 »

nie rozumiem a i c.
Skad to sie wzieło?
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

W a) jest pomyłka. Wynikiem jest \(A \cup B\)
Panko
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2946
Rejestracja: 20 gru 2013, 21:41
Lokalizacja: Radom
Otrzymane podziękowania: 1556 razy
Płeć:

Post autor: Panko »

Tak , jest zepsute. Powinno być \(B \cup A\)
ODPOWIEDZ