Program Liniowy metoda graficzna

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
pawel9393
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 11 sty 2017, 15:55

Program Liniowy metoda graficzna

Post autor: pawel9393 »

Witam, Słuchajcie mam problem z zadaniem. Czy mógłby ktoś poratować rozwiązaniem? Chodzi o program liniowy metoda graficzna.
Dane do zadania:
2x1 + 2x2 \le 511
7x1 + 9x2 \le 311
-2x1 + 3x2 \le 0
Funkcja celu: 7x1 + 9x2 \to max
Jestem kiepski ze statystyki a dla was pewnie to żaden problem :)
ODPOWIEDZ