jak rozpisac wartość oczekiwaną

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

jak rozpisac wartość oczekiwaną

Post autor: kate84 »

jak rozpisac wartość oczekiwaną:
\(E(X^2 \cdot 2^Y)\) oraz \(E( \frac{X^2}{Y} )\)?
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Jak inaczej moge zapisac \(E(2^Y)\)?
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Pomoze mi ktos rozpisac te dwie wartosci oczekiwane? Bardzo prosze
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

Prosze sprawdzic czy dobrze to rozpisuję:
\(E(X^2 \cdot 2^Y)=E(X^2) \cdot E(2^Y)\)? ale nie wiem co dalej z tym \(E(2^Y)\)
oraz
\(E( \frac{X^2}{Y})=E(X^2) \cdot E( \frac{1}{Y} )\) i tutaj tez nie wiem co dalej z tym \(E( \frac{1}{Y} )\)
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: kate84 »

bardzo prosze o wskazówki:(
ODPOWIEDZ