zmienna losowa [TEST]

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
koleszka
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 25 mar 2010, 14:04
Podziękowania: 10 razy

zmienna losowa [TEST]

Post autor: koleszka »

O zmiennej losowej \(X\) wiemy, że \(E(X)=1\) i \(D^2(X)=1\). Wtedy;
A). \(E(7X+5)=7\)
B). \(E(7X+5)=12\)
C). \(D^2(7X+5)=49\)
trzeba wybrać prawidłową odpowiedź

dzięki za pomoc
koleszka
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

B.
ODPOWIEDZ