Rzucamy monetą! [TEST]

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
koleszka
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 25 mar 2010, 14:04
Podziękowania: 10 razy

Rzucamy monetą! [TEST]

Post autor: koleszka »

Rzucamy 87 razy niesymetryczną monetą, w której prawdopodobieństwo wyrzucenia orła wynosi \(\frac{1}{5}\). Prawdopodobieństwo wyrzucenia dokładnie 35 orłów wynosi:
A). \({ 87\choose 35 } \frac{4^5^2}{5^8^7}\)

B). \({87 \choose 35 } \frac{4^3^5}{5^3^5}\)

C). \({87 \choose 35 } \frac{4^3^5}{5^8^7}\)

dzięki za pomoc
koleszka
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

A.
ODPOWIEDZ