Prawdopodobieństwo

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dante
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 16 cze 2010, 13:59

Prawdopodobieństwo

Post autor: dante »

Witam, potrzebuje pomocy przy rozwiązaniu zadania...

Zmienna losowa X ma rozkład dwumianowy i znane jest prawdopodobieństwo uzyskania co najmniej raz sukcesu w czterech próbach P(x \ge 1)= \frac{80}{81} . Jakie jest prawdopodobieństwo uzyskania sukcesu w jednej probie??
dante
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 16 cze 2010, 13:59

Post autor: dante »

P(x \ge 1)= \frac{80}{81} . poprawnie zapisane p(x \(\ge 1)=\frac{80}{81}\) :wink:
ODPOWIEDZ