Współczynnik zmienności

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Quorton
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 20 maja 2010, 11:25

Współczynnik zmienności

Post autor: Quorton »

100 pracowników pewnego przedsiębiorstwa (70 mężczyzn i 30 kobiet ) zbadano pod względem czasu dojazdu do pracy i otrzymano następujące informacje:
mężczyźni: średnia arytmetyczna = 40 min , D= 35 min , As = +0,5
kobiety : śr. arytmetyczna = 30 min , D = 33 min , As= -0,5

Oblicz współczynnik zmienności dla całej zbiorowości 100 pracowników.

Bardzo prosze o rozwiązanie... jutro mam poprawę kolokwia i wiem, że bedzie to zadanie...
ODPOWIEDZ