3 zadania z ekonomii

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
TomekR
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 sty 2021, 19:55

3 zadania z ekonomii

Post autor: TomekR »

Proszę o pomoc:

Zadanie 1.
 Funkcja konsumpcji w modelu gospodarki dwusektorowej
kształtuje się następująco C=40 + 0,75 Y, a inwestycje I=60.
Wyznacz metodą wydatkową PKB (Y)=?, C=?, S=?

Zadanie 2.
 Znając poniższe dane, wyznacz znającym Ci metodami: PKB,
PNB, PNN oraz oszczędności (S).
 Dochody netto z tytułu własności z zagranicy =1365,
C=1275, I=150, A=60

Zadanie 3.
 Znając poniższe dane wyznacz: Eksport netto (NX), PKB wcr,
PKB wccp, PNB wcr, PNB wccp, PNN wcr, PNN wccp.
 C=2500, I=900, G=700, Te=800, TR=450, Eksport (Ex)=160,
Import (Im)=180, Amortyzacja=100, Substydia=150,
Dochody netto z tytułu własności
z zagranicy =-80.
(Nx = Ex-Im)
TomekR
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 sty 2021, 19:55

Re: 3 zadania z ekonomii

Post autor: TomekR »

Ktoś pomoże? :-) Proszę
ODPOWIEDZ